Fotograaf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
 

Een fotograaf is iemand die (in het bijzonder beroepshalve) foto's maakt met een fototoestel.

Kort na de uitvinding van de fotografie namen fotografen de plaats in van rondreizende kunstschilders, om de mensen in het gehele land te vereeuwigen. Deze rondreizende fotografen namen hun apparatuur, inclusief de materialen om hun glasplaten te ontwikkelen, en soms zelfs een leren tent als donkere kamer, mee op reis.

Toen het fototoestel ook voor gewone mensen betaalbaar en bruikbaar was geworden, verdween de rondreizende fotograaf, met uitzondering van de landschapsfotograaf. In de grotere plaatsen vestigden zich fotografen die mensen portretteerden, in eerste instantie uitsluitend voor familieportretten, maar naderhand ook voor het gebruik op identiteitsbewijzen.

 

Bruidsfotografie

 

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

 

Een huwelijksfotograaf fotografeert, veelal in opdracht, een bruiloft. De fotograaf is de hele dag of enkele uren aanwezig, maar zeker tijdens de belangrijkste momenten.

De opdrachtgevers kunnen naast het traditionele plakboek met foto's ook kiezen voor een fotoserie op cd of dvd of zelfs als een gedrukt en gebonden album. Meestal worden er naast het verhaal van de dag ook foto's op locatie gemaakt, de zogenaamde staatsieportretten. Van oudsher gebeurt dit vaak in een park bijvoorbeeld bij een fontein, in het bos of te midden van ander romantisch groen, tegenwoordig is er een nieuwe trend om juist naar tegenovergestelde plekken te gaan zoals fabrieksterreinen.

Bijzondere momenten die de huwelijksfotograaf vereeuwigt zijn het ruilen van de ringen, het ondertekenen van het boek, en de 'eerste kus'.